Jadłospis

Menu 19.11.-23.11.2018

 

 

 

Poniedziałek

 

 

Wtorek

 

Środa

 

Czwartek

 

Piątek

Śniadanie

 

 

 

Kanapka z chleba pszennego, szynka z indyka i pokrojona czerwona papryka,

Herbata

Makaronowe muszelki na mleku,

Kanapka z chleba pszennego z dżemem malinowym,

Herbata

Kanapka z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowym i pokrojonym ogórkiem świeżym,

Herbata

Owsianka gotowana na mleku z polewą owocową

Kanapka z pieczywa pszennego z szynką wieprzową i rzodkiewką,

Herbata

Kanapka z pastą z makreli w pomidorach z czerwoną cebulką i pestkami słonecznika,

Herbata

 Zupa

Zupa Ryżanka

Z łuskanego grochu

Zupa Kalafiorowa

Zupa Solferino

Zupa Kapuśniaczek

Obiad

Makaron penne z kurczakiem i brokułem w sosie śmietanowym,

Kompot owocowy

 

Polędwiczki z piersi kurczaka panierowane w mące kukurydzianej z ziemniakami puree i marchewką z groszkiem,

Kompot owocowy

Kluseczki leniwe z bułeczką tartą na masełku i surówka z tartej marchewki i jabłka

Kompot owocowy

 

Pieczeń rzymska z łopatki wieprzowej w sosie pomidorowym z kaszą pęczak i buraczkami zasmażanymi,

Kompot owocowy

 

Kotlecik jajeczny z ziemniakami z koperkiem i surówką z kapusty pekińskiej,

Kompot owocowy

 Podwieczorek

 

 

Koktajl z owoców leśnych z bananem  i płatkami muesli

 

 

Budyń śmietankowy, wafelek ryżowy

Kanapka z żółtym serem i pomidorem

Ciasto Murzynek

Chałka maślana z powidłami śliwkowymi

Poniedziałek

Śniadanie

Kanapka z chleba pszennego,
szynka z indyka i pokrojona czerwona papryka,

Herbata

Zupa

Zupa Ryżanka

Drugie danie

Makaron penne z kurczakiem
 i brokułem w sosie śmietanowym,

 

Kompot owocowy

Podwieczorek

Koktajl z owoców leśnych z bananem
 i płatkami muesli

Wtorek

Śniadanie

Makaronowe muszelki na mleku,
Kanapka z chleba pszennego z dżemem malinowym,

Herbata

Zupa

Z łuskanego grochu

Drugie danie

Polędwiczki z piersi kurczaka panierowane
w mące kukurydzianej z ziemniakami puree
i marchewką z groszkiem,

Kompot owocowy

Podwieczorek

Budyń śmietankowy, wafelek ryżowy

Środa

Śniadanie

Kanapka z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowym
 i pokrojonym ogórkiem świeżym,

Herbata

Zupa

Zupa Kalafiorowa

Drugie danie

Kluseczki leniwe z bułeczką tartą
na masełku i surówka z tartej marchewki i jabłka

Kompot owocowy

Podwieczorek

Kanapka z żółtym serem i pomidorem

Czwartek

Śniadanie

Owsianka gotowana na mleku z polewą owocową
Kanapka z pieczywa pszennego z szynką wieprzową i rzodkiewką,

Herbata

Zupa

Zupa Solferino

Drugie danie

Pieczeń rzymska z łopatki wieprzowej
w sosie pomidorowym
z kaszą pęczak i buraczkami zasmażanymi,

 

Kompot owocowy

Podwieczorek

Ciasto Murzynek

Piątek

Śniadanie

Kanapka z pastą z makreli w pomidorach
 z czerwoną cebulką i pestkami słonecznika,

Herbata

Zupa

Zupa Kapuśniaczek

Drugie danie

Kotlecik jajeczny z ziemniakami z koperkiem
 i surówką z kapusty pekińskiej,

Kompot owocowy

Podwieczorek

Chałka maślana z powidłami śliwkowymi

Drogi użytkowniku!

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dla Maluszka. Olga Motyka z siedzibą w Warszawie, ul. Leśniewska 7, 03-582 Warszawa, NIP: 9151672593. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą jedynie w cel-u(ach) wskazanych powyżej.
Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych, ich poprawiania oraz trwałego usunięcia. Podanie danych osobowych jest dobrowolne jednak ich nie podanie może uniemożliwiać odpowiedź na Państwa zapytanie przesłane za pośrednictwem formularza kontaktowego.